Лъчи в мъглата

В киното, когато действието се развива в гора, задължително условие е да има лъчи. Това става с много пушек и ярки прожектори. На практика, обаче, подобно явление в естествени условия се случва рядко и продължава съвсем кратко.

Високите букови гори на Стара Планина са любимата ми дестинация. Достатъчно е да е мъгливо и съм напълно удовлетворен. Дори да ръми дъждец, пак не е проблем. Даже в пронизващ леден дъжд и буря съм съгласен да попадна, както се е случвало неведнъж, само да има мъгла.

Forest

Белият воал се беше изпънал на високо и едва опираше върховете на гората. Когато слънцето се изкачи достатъчно високо, лъчите пробиха през нея за миг.

Forest

3 responses to “Лъчи в мъглата”

 1. tom Avatar
  tom

  Бруталия!

 2. Силвия Smith Avatar
  Силвия Smith

  „Светлината – това е първият акт на пробуждане в живата природа. А под пробуждане ние разбираме – минаване от безграничното състояние на природата към граничното.“ ~ Учителят
  Евгени,
  Благо-Даря за споделеното вълшебство и тайнство на мъглата и светлината в Гориците Букови Балкански … толкова много хора се страхуват от мъглите в Балкана и досега ми беше невъзможно да ги убедя, че има едно тайнство, дори когато мъглите са толкова гъсти, че можеш с нож да ги режеш, защото рано или късно Светлината ще прегърне Буките …. Сега вече мога само да им изпратя покана да те посетят тук и ще разберат … Благо-Даря от все сърце!!!
  Силвия (Горица)

 3. Nezzo Avatar

  Хей, хей… ето нещо, което си си заслужил! – http://www.vraity.com/2011/06/bulgarian-bloggers-we-can-do-more.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *