Пролетни отбивки

Трудно ми е да стоя на едно място, когато пролетта се вихри навън. Запалих колата и тръгнах без цел и посока. Дори не подозирах в какво безумно изпитание щях да попадна час по-късно. Запомнете добре този хълм в средата на снимката.

Изоставена шарена нива, с богата палитра от цветове, веднага прикова вниманието ми.

spring-field

Продължих по пътя, но прекалено равниния терен не предлагаше нищо особено. Хълмчето, покрай което съм минавал хиляди пъти, обзе съзнанието ми. Отбих колата и поех пеш през нивите с пшеница. От време на време просветваха мощни лъчи през облаците.

spring-field

С няколко килограма кал по обувките успях да пресека първото поле, оставаше още едно по-малко, за да достигна подножието на хълма.

spring-field

Озовах се пред непрестъпна стена от трънливи храсти, без следа дори от животинска пътека. По данни от GPS-а, името на върха е Хисаря, висок едва 260 метра. Отдалече ми се струваше толкова елементарен, но сега като си гледам надраните ръце, жестоко се бях объркал.

spring-field

Това мизерно хълмче няма да ми се опре, си повтарях, провирайки се през бодливите драки. Да си инат, никак не е хубава черта. Нищожната денивелация, която е по-малко от 200 метра, здраво ме изпоти. Изглежда имам силна нужда да се самонаказвам.

spring-field

След продължително провиране през живия плет, покорих най-непрестъпното и безинтересно място. Небето стана оловно сиво, скоро щеше да се стъмни.

spring-field

Вместо да се върна по същия път, сглупих да тръгна право надолу. Бодлите се впиваха, увиваха около мен, бях заклещен в капан. Борих се като диво животно, за да се измъкна. Какво невероятно облекчение изпитах, когато оставих зад себе си последния храсталак.

spring-field

4 responses to “Пролетни отбивки”

 1. Gery Avatar
  Gery

  Не съжалявай:))) след някой друг ден следите от драките ще заздравеят,но кадрите които си направил,ще останат:))

 2. lulu Avatar

  Мисля, че си е заслужавало! Честно! Жестоки са!

 3. Jana Avatar

  уникални снимки, залужавало си е! БРАВО, дано следващият път по-малко да те дерат…

 4. Дора Avatar

  Ралиците са прекрасни, преобладават в първите две снимки, надвили са над маковете…А зелената снимка с вятър в нея, а и всичките тези прииждащи небеса с процепи, от които струи светлина. Красота!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *