Заран на морето, утрин в гората

Цъфнали цветчета, зелени дървета и поляни, птички пеят в захлас…, а той е сам на морския бряг, рано, преди слънце да изгрее.

arapya

Странджа се събужда от дългата зимна дрямка. Девствената гора се оглежда в тихата река.

river, Strandzha

Разлистват се листенца. Руини, като призраци от стари времена, мълчаливо наблюдават пробуждането на гората. За дни красивите малки храстчета ще избуят в големи шубраци.

plants, Strandzha

Водопади кипят от необуздана енергия. Бързеи препускат към реки, които само след минути ще се влеят с морето… И така, докато природата правеше всичко това с горите и реките, стативът на който се крепи фотоапарата, политна стремглаво надолу с убийствена мисия, предусещайки какво се кани да изпише автора по повод на заснетото досега. Само, че авторът има светкавичен рефлекс. Миг преди оглушителния трясък от разхвърчани отломки на обектив, разбиващ се в скалите, успя да сграбчи статива. След което продължи да измъчва бедния фотоапарат с безпощадната си тирада за цветчета и чуруликащи птички.

Пролетната магия изчезна мигом, щом се появиха огромните коловози от тежкотварна техника, стигнала дотук, за да изсича гората. Появи се с пълна сила и цялата човешка мръсотия – стари гуми, туби, пластмасови шишета…

А на полянката зелена с цъфнали цветчета…

river, Strandzha

6 responses to “Заран на морето, утрин в гората”

 1. Златина Avatar

  Много красиви снимки!
  Дори тази на “неосъзнатия художник авангардист”! 🙂

 2. Tihomir E. Mladenov Avatar

  Супер, супер, супер! Вече ще започна да се въздържам от коментари за снимки като втората, знаеш мнението ми 🙂 Евала на рефлексите на автора, че като знам колко са “евтинки” L обективчетата….. пък и фулфреймовете…. Само да ми дойде ваканцията през май и веднага хващам шубраците като теб :Р

 3. Дария Avatar
  Дария

  Изключително много се радвам, че има някой, който да ни покаже колко е красива нашата страна. Надявам се все повече и повече хора да видят твойте снимки и да осъзнаят, че трябва да се борят за опазването на нашата прелестна природа.
  Благодаря ти от цялото си сърце за живописните снимки, които споделяш с нас.

 4. Nikos Avatar
  Nikos

  That`s my boy …)))

 5. Петър Рашев Avatar

  Прекрасни снимки…
  Колкото повече разглеждам, толкова по-голямо е желанието ми да си взема професионален апарат.
  В случая фотографа си е майстор…
  http://bulpete.wordpress.com

 6. dimitar Avatar
  dimitar

  Майстор си е наистина. Поздравления!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *