Из Централен Балкан

По случай придобиването на огледално-рефлексен цифров фотоапарат Canon EOS Digital Rebel XT 350D, се изстрелях директно към Тетевенския балкан, за да пощракам на воля. За овладяването на подобен тип техника не е достатъчно умението придобито от снимане с компактен апарат, нужно е доста щракане докато се изгради навик за боравене с настройките и тяхното приложение в диапазона на творческата свобода.

Horses

Към Рибарица.

Balkan

Пътят внезапно свършва в гората.

Balkan

На гости при бай Марин и други уникални надписи и табели.

Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan
Balkan

Свечерява се.

Balkan

В балкана.

Balkan
Balkan
Balkan

Сред облаците към връх Ботев.

Balkan
Balkan
Balkan
Balkan

Самият връх, до който не успях да се добера, заради умората и объркания маршрут. Благодарение на това се отървах от проливен дъжд и гръмотевици, а бях без екипировка, без вода и по сандали.

Balkan

На Шипка.

Balkan

На Бузлуджа.

Balkan

Идеалната двойка.

Balkan

Така изглежда Бузлуджа сега, занемарена и разграбена.

Balkan

Банда мародери все още кръстосват за плячка.

Balkan

А входа се е превърнал в обор.

Balkan

11 responses to “Из Централен Балкан”

 1. Светослав Генов Avatar
  Светослав Генов

  Супер е на буздуджа. Аз бях ходил на екскурзия там (от Бургас съм). Жалко, че не си взех фотото има много какво да се снима. Макар, че фотото ми не е толкова добро.
  Браво, добри са снимките! До сега не съм виждал лошо нещо от тебе де …

 2. HowBizarre Avatar

  Прекрасна машина… сега се замисли и за обектив… :о)
  Поздрави Гена…

 3. dimodi Avatar

  Фотосесията ми напомня на тези на Арт. Лебедев 😉 А между другото, снимки 6,8 и 9 са от кв. Острец на гр. Априлци, където прекарвам поне няколко дни всяко лято 🙂

 4. Tito Avatar
  Tito

  Снимка 7 също е от кв.Острец, на бившето русенско оздравително училище. Откакто се помня също прекарвам там колкото е възможно повече през лятото. Най-красивото кътче в България. И не само…

 5. Светозар Avatar
  Светозар

  Бузлуджа навремето е било хубаво явно, като гледам сегашните останки. Понеже аз сам малак (на 18) и не съм го виждал това нещо в перфектната му форма, но наскоро бях там и не ми е ясно защо такав паметник трябва да се унищожава. Това си е ценност макар и от соц. времето.

 6. Божидара Avatar
  Божидара

  Защо е трябвало да се унищожава нещо толкова величествено? Защото е символ на комунизма? Но разрушавайки символа, променяме ли историческата действителност? Този паметник си остава част от нашата история-от миналата, но и от днешната! И е по-важно да се замислим какво символизира днес…

 7. Симеон (на 14 години) Avatar

  “Тук”:http://geocities.com/lim_medium/Kartinki/Snimki/buzludja.htm може да намерите снимки на Бузлуджа докато е била здрава.

 8. Matei Grozev Avatar
  Matei Grozev

  Според мен Това изоставяне на Паметник Бузлуджа е напълно Лекомислено и дори Глупаво, защото ако се отделяха дори малко средства за тази цел (Малко охрана както при доста други “безполезни” и запустели сгради), може би, би спряла Бруталната ГАВРА с този паметник на борбата на българия и можеби в момента нямаше да ни е срам да погледнем какво представлява Бузлуджа отблизо!

 9. Петър Веселинов Avatar
  Петър Веселинов

  Много жалко, че паметникът е в това състояние. Наистина, ако се отделяха малко средства, например за охрана, която да пази паметника от полуидиоти, като тези на снимката, Бузлуджа нямаше да изглежда по-този начин…

 10. Stefan Avatar
  Stefan

  buzloga prili4a na nqkoq razgrabena kaja…….ujas………..

 11. Стефан Avatar
  Стефан

  Бузлуджа прилича на сборен пункт за простаци. Как може да разрушат такъв монумент? Било от социалистическо време и какво от това, но не трябва да се упостушява и разграбва. Според мен, не трябва да става по лошо от това, а тази тъпа даржава да го упраи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *