Да уловиш eсента

Тази година есента закъснява с десетина дена от обичайното и както винаги има с какво да ни изненада.

autumn

Припомних си буковите гори, из които съм бродил в Стара Планина. Отбих на познато място и се спуснах в царството на есента.

autumn

Ръмеше ситен леден дъжд и всичко беше пропито с вода. Нали съм приятел с лошото време, веднага се почувствах ободрен и готов за обичайните премеждия.

autumn

Вървях без посока. Така се озовах в дере, където буковете стърчат като колоси.

autumn

По пътя към Рибарица отново достигнах мъглата, която вече почваше да се разкъсва. В страни от пътя, като злато, блестеше папратово поле. Цветовете са сочни и пъстри благодарение на дъжда.

autumn

Като покрити с нежен воал от мъгла, горите в планинските склонове полека започват да се разкриват.

autumn

В селото вече грееше слънце.

autumn

Бабинци е живописно село, което сигурно само аз не бях чувал. За него няма табели, ако не знаеш че е там, все едно не съществува.

autumn

Пейзажът към Централен Балкан е величествен.

autumn

Селска идилия.

autumn

Околностите на Тетевен са живописни есента.

autumn

6 responses to “Да уловиш eсента”

 1. Мариета Avatar

  Прекрасно! А Гложенския манастир ни е любим!
  Благодаря за възможността да се насладя на тази дивна красота!

 2. Мартин Avatar
  Мартин

  Евгени, уцелил си момента!!! Есента започва, страхотни кадри с мъглата, една лека забележка, забелязвам че в последно време ‘поизпичаш’ цветовете. Село Бабинци е перфектно за пейзажни фотографии, винаги цари някаква идилия там. Минах няколко пъти от там, покачих се и на връх Червен, малко по надолу по пътя за Тетевен е отбивката за пътеката. Някой път може да опиташ, от там също се разкриват чудни красоти. Успешен фотоулов и дано повали, да се понапълнят водопадите, може да се пробвам да поснимам на скоковете по екопътека ‘Под пръските на водопада’.

 3. Асет Avatar
  Асет

  Всеки път се наслаждавам на творбите Ви и осъзнавам че в мен се надига гордостта, че живея на тази прекрасна земя. Благодаря!!!

 4. Илиян Avatar
  Илиян

  Още един вот за връх Червен. Еко пътеката почва от последния остър завой преди самото село Бабинци, и за около 1:30-2 часа се стига до върха-плато. От там се открива страхотна гледка както към Тетевен и първенците му (Хайдушката поляна, Петрахиля, Трескавец и Острич), така и по посока с. Рибарица и цялото протежение на р. Вит. Наумил съм си догодина да подебна от там пролетните мъгли по поречието на Вит.

 5. Leni Avatar

  Както винаги безупречен в снимките. 🙂 За онези които рядко пътуват у нас е истинско удоволствие да разгледаме снимките ти.

 6. Александър Avatar
  Александър

  Здравейте! Планирам пътуване до Централен Балкан точно заради този есенен пейзаж, и се чудя дали не съм го изтървал. Някой може ли да ми каже докога ще се задържи тази есенна приказка?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *