Преди и сега

Преди има-няма 3 години, на Атанасовското езеро, до изхода за Варна, изградиха парк – с бели пътечки от чакъл, пейки, интересни къщички на един крак и две беседки.

burgas

Недалновидно решение, като се има предвид че терена се намира до мръсния канал, където се изхвърлят мръсните води на целия град и се развъждат бургаските комари. Всичко е обрасло с тръстика, и ако парка не се поддържа, растителността ще го превземе още на следващата година.

burgas

Като отчетем факта, че новия парк е идеално свърталище за всякакви отрепки…

burgas

и като прибавим горните фактори, излиза че са хвърлени пари на вятъра.

burgas

Такава е тъжната истина.

burgas

9 responses to “Преди и сега”

 1. Никола Avatar

  потресаващо! няма значение, че паркчето е по-отдалечено, невероятна селяния е това.

 2. howbizarre Avatar

  Тук коментарите са излишни.
  Спомням си един случай – кандидат за средства от еврофондовете взима пари (сумичка достатъчна за 5-6 апартамента) за да прокара “еко” пътека в Рила.
  Оказва се, че пътеката била дълга 200м. Сумата била изразходвана за нейното почистване и маркирането и с бели камъчета… + добавяне на няколко дървени пейки – на цената на един средно голям балкон :о)
  Останалите средства са изразходвани за нейното поддържане… :о)

 3. nedko Avatar

  ей, простаци колкото щеш, но пък от друга страна всяко нещо си иска грижи, а очевидно е неподдържано

 4. спатията Avatar
  спатията

  Аз съм бургазлия и за първи път чух, че Атанасовското езеро е във Варна! Ами вземете и Нефтохим, а и също Черноморец във варна!
  Въпросното гнусно место се намира в Бургас, явява се нещо като продължение на морската градина и още веднъж доказва, че нас бургазлии ни управляват прасета и папури. А и още нещо: SOS — селянинът си остава селянин!

 5. Цветан Avatar
  Цветан

  Този кът наистина беше направен с пари от фондовете и естествено, че като не се поддържа се стига до разруха. Проектът за това място беше съвсем друг, но предишната община — на Йоан буквално го открадна от един от кандидатите в конкурса. И естествено след това построиха само 5% от него — неграмотно. Обаче стига с тези обобщения — не са всичките “папури” — имаме страхотен кмет сега. Гледайте напред и работете умно!

 6. Таня Avatar

  Гледки като от последната снимка са често срещано явление и в града. Подобна е гледката и от терасата на квартирата ни — дърво, накачулено с всякакви “изненади” 🙁 За съжаление повечето хора не пазят природата, а само мрънкат че е мръсно и неподдържано.
  П.С. Снимките от преди 2 години са суперррр 🙂

 7. stevo Avatar

  Много добри снимки, но тази с моста направо не мога да повярвам, че не е обработвана с Фотошоп?

 8. SSH_ON Avatar

  Затова нищо не заслужаваме. И тази кочина ни е много даже!

 9. Мери Avatar
  Мери

  Не е вярно, че нищо не заслужаваме. Просто преди да “точат” пари за изграждането на такива места, трябва да се погрижим за т.нар.фактор “човек”, който ще ги посещава т.е. да изпратим наркоманите и алкохолиците на принудително лечение, обаче пък като се замисля наистина не знам как трябва да постъпим с простаците….?!? Хм !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *