Хълмовете на север от Бургас

Релефът им не е толкова впечатляващ, колкото този на Меден Рид, техния чар е в необхватните гледки и в четирите посоки, които се откриват от там.

Цел първа е, покоряването на хълма над бетоновъзела.

бетоновъзел

Изглед към Бургас.

изглед към Бургас

Индустриален пейзаж

Банево

Пълнолуние

Пейзаж с луна

Банево

село Банево

Цел втора е, преход по билото.

Кози

Отгоре се виждат множество малки езерца и едно по-голямо, непосредствено до Атанасовското. По всичко личи, че това е зарибен язовир, добре известен на местните рибари, съдейки от огромните размери на рибите, които вадеха.

Изворище

Последна цел са хълмовете Трите Сестри над село Банево. Придвижването става по отдавна изоставен черен път.

Трите Сестри

Гледка от Трите сестри.

Трите Сестри

8 responses to “Хълмовете на север от Бургас”

 1. howbizarre Avatar

  Прекрасен “пътепис”. Хехе.
  Някои от кадрите са смазващи!
  Особенно с луната и селището – тя HDRI ли е. Прекрасна светлина и в небето и в полето :о)

 2. Боби Avatar

  Коце, що само луната да е hdrI? По-скоро цялата композиция може да се каже, че е HDRI..
  Гена, малко смарт шарп на паната няма да навреди! 60% при 0.4 пиксела, да речем. Също така, ако в паното имаш предимно далечни планове, жули с цилиндрична, а не сферична проекция. Визуално се подобряват нещата, защото има един психологически момент – панорамите изглеждат винаги сплескани заради пропорциите си.
  Отделно – много чудно защо на картата с пътя не е обелязано гьолчето от дясно (ако идваш от Изворище; извинете ужасното качество), което е малко преди пътя да свие на запад… А същевременно има доста други езерца.

 3. Евгени Avatar

  “howbizarre”:http://www.evgenidinev.com/seen_in_my_camera/hills_burgas/#1, “Боби”:http://www.evgenidinev.com/seen_in_my_camera/hills_burgas/#2 е донякъде прав с HDR-а, ако може да се нарече така. Обработката в общи линии е, основен слой плюс още един за небето (да не белее съвсем) и при нужда още един слой за останалата част, най-вече коригиране на Levels-ите и контраста.
  Панорамите, много-много не съм ги мислил, от AutoPano-то ги кропвам в Шоп-а и толкоз.
  За гьолчето, не стигнах до него, идеята ми беше да се разходя из по-високите части, от там наистина се виждат доста езерца близо да Атанасовското езеро, а до това по-голямото, което съм снимал, бликаше едно изворче директно от земята. Сигурно затова селото се казва Изворище.

 4. howbizarre Avatar

  Iмах предвид, че кадъра с луната и селището е правен с 3/5 клин снимки… и после PS2 и Merge to HRD…

 5. Евгени Avatar

  “howbizarre”:http://www.evgenidinev.com/seen_in_my_camera/hills_burgas/#4 Не е HDR, 1 кадър е, снимано е малко след залез (iso 100, 1/15, f7.1). Общо взето има малко бъзикня в RAW конвертора и после в Шоп-а.

 6. Боби Avatar

  Анджък, баш туй е най-масово използваният начин – вдигаш или сваляш някое експ. число във Порношопа и после лепиш леърите и фащаш баданарката (което се и вижда на някой от по-фрапиращите места като подозрителни петнисти преходи във въздушната перспектива).
  Така става по-благо с по-малко усилия, иначе за добро HRD се искат много “стъпки”, за да не сивее крайният резултат. Докато не почне да имат по 9-13 стъпки бракетинг апаратите…

 7. Марто Avatar

  Пътеписчето и снимките са много хубави. Поздрави за чудесната работа.

 8. Костадин Avatar
  Костадин

  С кола може ли до там?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *