Лъчи в мъглата

Фотописи 09.06.2011

В киното, когато действието се развива в гора, задължително условие е да има лъчи. Това става с много пушек и ярки прожектори. На практика, обаче, подобно явление в естествени условия се случва рядко и продължава съвсем кратко.

Високите букови гори на Стара Планина са любимата ми дестинация. Достатъчно е да е мъгливо и съм напълно удовлетворен. Дори да ръми дъждец, пак не е проблем. Даже в пронизващ леден дъжд и буря съм съгласен да попадна, както се е случвало неведнъж, само да има мъгла.

Forest

Белият воал се беше изпънал на високо и едва опираше върховете на гората. Когато слънцето се изкачи достатъчно високо, лъчите пробиха през нея за миг.

Forest
Всички снимки
Ключови думи

Беклемето България гора лъчи мъгла планина пролетен пейзаж Стара Планина Централен Балкан

Коментари

Бруталия!

„Светлината – това е първият акт на пробуждане в живата природа. А под пробуждане ние разбираме – минаване от безграничното състояние на природата към граничното.“ ~ Учителят

Евгени,
Благо-Даря за споделеното вълшебство и тайнство на мъглата и светлината в Гориците Букови Балкански ... толкова много хора се страхуват от мъглите в Балкана и досега ми беше невъзможно да ги убедя, че има едно тайнство, дори когато мъглите са толкова гъсти, че можеш с нож да ги режеш, защото рано или късно Светлината ще прегърне Буките .... Сега вече мога само да им изпратя покана да те посетят тук и ще разберат ... Благо-Даря от все сърце!!!
Силвия (Горица)

Хей, хей... ето нещо, което си си заслужил! - http://www.vraity.com/2011/06/bulgarian-bloggers-we-can-do-more.html