Рибарица

Фотописи 04.08.2008

Рибарица ме посрещна с дъждовно време.

Ribaritsa

Из цялото село са вдигнати купи със сено.

Ribaritsa

По пътя за хижа Бенковски се срещат такива места край река Костина.

Ribaritsa

От всички реки, които се вливат в Бели Вит на територията на Рибарица, тази като че ли е най-пълноводната и красива река.

Ribaritsa

Пъстри цветове красят гората.

Ribaritsa

В местността Костина е паметника на Бенковски. Тук отсечената му глава е била измита в реката.

Ribaritsa

Наблизо има малък водопад.

Ribaritsa

И няколко беседки за пикник.

Ribaritsa
Всички снимки
Ключови думи

България летен пейзаж река Костина Рибарица Стара Планина Централен Балкан

Коментари

Хубав фоторазказ... браво :) Наистина е красиво там.

много красиви снимки...

Красиво, наистина :) Действа инспириращо :)

Много е красива тая България през твоя фотоапарат!

Да, наистина са много хубави. Сега ми се приходи на Рибарица :).

Невероятно, такава красота. Благодаря ти, че сподели тези снимки. Убедена съм, че е било страхотно изживяване.

Mагия, невероятно, рай.

Крайно време е да го посетя това място и след тези снимки...

Страхотно място, страхотни кадри! Интересно, че миналата седмица и аз бях там, но не видях тази "пухкава вода" в поточетата, а за инспириращо действие изобщо не можем и да говорим... добре, че все още поддържаш философския речник :)

Поздрави!

Да, невероятно е наистина. Дъщеря ми с внучката бяха по Великденските презници там и те също бяха изумени и впечатлени от красотата на Рибарица и околността. Но техните снимки са любителски и въпреки това, всичко ми хареса. Но ти с твоя професионализъм ме изумяваш. Дарба е да уловиш мига. Твоето око ни прави тези подаръци с фотографиите. Благодаря Евгени.

Хей, момче, да си здрав и да продължаваш все в този дух. Ти си повече Българин от всички нас, за мен си голям Родолюбец освен, че си мното добър фотограф и планинар. Господ да те пази и да имаш сили да работиш. Поклон пред уменията ти пред това, което ни поднасяш.

Красота! От кога не съм ходил на планина, еххх

Да, аз съм ходила, да знаете много е хубаво струва си въпреки, че на някой може да им е далече. Само да допълня, че си пропуснал да снимаш едно милионерско имение с конна база-много модерно. То обаче е по-навътре... Както и да е койт отиде ще го види. Това с главата на Бенковски е било преди векове, така че няма страшно аз към се снимала на тая река. Хубаво селце е и все пак е село -- нормално е да има овце и сено, то това да не ти е Несебър.

Да знаете струва си!

Моите уважения, поздравления за хубавите снимки. Продължавай все така. БРАВО!

Начи, Гена, твоето умение да подбираш само лицеприятните неща от дадена околия e задобряло значително :) Респект!

Тъкмо се чудих къде да отида през отпуската! Благодаря за чудесната идея, изглежда много красиво.

Бях в началото на август там. Толкова е красиво и земно. Няма нищо по-хубаво от лукса и същевременно да видиша как пасат овцете. Та от какво живеем и се храним? Защото всички сме произлезли от тази земя и пак ще отидем там.

Местността наистина е страхотна, както и цялата околност. Обслужването по заведенията заслужава критики... доста (днес се върнах от там) със снимките си се престарал, в частност реката.

Здравейте на всички любители планинари.

Това лято решихме да починем някъде на планина, тъй като в Пловдив си е доста горещо, някъде на хлад -- избрахме Рибарица. Никога не бяхме ходили там, наистина много ни хареса -- природата, спокойствието, отзивчивостта на хората! Единственото, което ни възмути е, че и там са започнали със строителството на големи хотели, дано не се случи ситуацията като Черноморието.

Страхотни снимки, продължавай в същия дух.

Рибарица е едно от чудните места за почивка или просто разходка в централен балкан - резерват Царичина. Природата ще ви впечетли толкова, че няма да искате да си тръгнете. Има толкова красиви места където можете да усетите чара на Стара планина. Реките Вит, Костина, Заводна. На река Костина в местността Костина се намира лобното място на Георги Бенковски и кървавото кладенче! Не пропускайте и Тетевен с месността под пръските на водопада, Гложене, Гложенски манастир. Ако искате да усетите сърцето на планината посетете хижите Ехо, Вежен, Бенковски, Момина поляна.

mn krasivoe