ЗМ Марина Река

Фотописи 24.07.2008

Километри преди село Българи и непосредствено до резерват Силкосия се намира защитената местност Марина река.

От Царево поемам навътре към Странджа. По сравнително добър черен път минавам покрай паметна плоча поставена в чест на Михаил Герджиков и достигам до връх Голеш, от който се открива гледка от Лозенец до Маслен Нос. На връхчето са поставени шезлонги, както пейки и масичка за пикник.

Защитена местност Марина Река е кратка и добре маркирана екопътека преди село Българи. Има пояснителни табели през известно разстояние, както и горско училище непостредствено до реката. В защитената местност може да се наблюдава уникалния подлес от бясно дърво, колхидски джел и лавровишня присъщ единствено за Странджа. Буковeте покрай реката са също уникални за континента и не могат да се видят извън територията на парка.

Strandzha
Всички снимки
Ключови думи

България гора екопътека ЗМ Марина Река летен пейзаж Странджа

Коментари

Невероятно и без да съм влюбен в този край на Бьлгария.

Тази неделя случайно се натъкнахме с приятелката ми на тази местност "Марина река". Невероятна красота! Пролетта пак ще отидем.

"Марина река" е изключително място. Чувството да си такава гора, където природата се е запазила такава, каквато я виждаш, в продължение на милиони години, е неземно! Като машина на времето е :)

Разгледайте снимките на децата от похода
http://www.album.bg/dihanova/albums/134081/ по екопътеката Марина река и ще се уверите ,че това място е вълшебно.