В окото на бурята

Фотописи 08.02.2012

Огромни вълни се разбиват в Бургаския мост.

storm

Условията са нечовешки -11°C, в съчетание с ураганен вятър.

storm

Вълните безпроблемно прескачат моста и го заледяват.

storm

Към пристанището вълните са още по-огромни, сигурно надхвърлят 5 метра.

storm

По средата на мостика придвижването става проблемно, заради леда и силния вятър.

storm

Разбиващите се в него вълни го тресат и създават впечатление, че могат да го отнесат като перце.

storm

Трудно ми е да се удържа, пръстите ми са премръзнали от студ, но пък е красиво.

storm

В това кошмарно време не видях друг човек край морето.

storm

Цялата плажна ивица е изядена от вълните.

storm

Бурята така и не стихва.

storm
Всички снимки
Ключови думи

Бургас буря България вълни екстремно време зимен пейзаж море морски пейзаж мостик южно крайбрежие

Коментари

Страхотно! Думи нямам....

Благодаря Ви........ невероятни снимки!!!!!!!!!!

Природна стихия и красота!Браво, Вие сте освен голям професионалист- фотограф, но и смел човек!

www.viennadnes.com

Може да очаква скоро и замръзнал мостик както през 2006-та година :)

Излишно е да казвам, че снимките са уникални! Поклон пред таланта за уловения миг! А като си помисля, че съм била на това място... през лятото естествено... Чак не е истина!

Красота ! Направо настръхвам..честно казано бих скочил ако беше лятото :)

Любимото ми време за разходка по мостика е есен, когато туристите ги няма, а бургазлии предпочитат топлите къщи или кафенета. Над мен да има навъсени черни облаци, а морето да е бурно... :)
Страхотни кадри...

Сила, могъщество и красота! Неверояно!

Уникални снимки!
Да не си в морето...

Невероятно силни и въздействащи снимки.
Силата на природната стихия и умението на фотографа, браво!

Браво Евгени, благодаря Ти, че ни направи съпричастни с природната стихия :)

Благодаря от една бургазлийка във Виена! Така ми е хубаво да съм съпричастна на стихията в родния ми град, който токожа много обичам.

Много красиво... Морето въздейства неповторимо...

Благодаря за страхотните снимки.

Смело момче си ти! :-) И студоустойчиво! Браво! Поздравления за куража и чудесните кадри! :-)

Красиво, неповторимо и много въздействащо....
Доста студ сте събрали , но си е струвало усилието.
Благодаря за възможността да видя това чудо - природата в действие.........

бях там два часа днес - до 11 стоях, не си бил сам... ама се радвах да ги гледам, разтоварвам се така, а и апарата ми замръзна

Страхотни снимки...Разплаках се когато ги видях

Уникални снимки! Поздравления!

welik si!!gordeq se,4e si burgazliq!!!

Много силни снимки и Голям, талантлив фотограф! Харесвах летния Бургас и морето, а след тези фотоси съм пленена и от зимната буря. Благодаря за емоциите!

...Уникални са. Разгледах и албумите. Страхотен вкус към красивото.

Много красиво и внушаващо!!!!!! Изключителен фотограф!!

Евала за страхотни труд , приятелю!
Направил си ни съпричастни на цялата мощ и непредсказуемост на природата.
Благоговение през тези фотоси!

Черноморската вода замръзва при температура -0,9 градуса, но само при тихо време.

Има буря по силна от бурята на небето,
това е бурята в морето.

Има драма п0 силна от от драмата на морето
Това е драмата в човешката душа

Евгени, смразяващи снимки! Мога да кажа, че са доста добри от фотографска гледна точка, но иначе са ужасяващи, смразяващи кръвта!
Аз не знам какво ги е прихванало останалите тука та така радостно и щастливо да се радват на стихията... И онази госпожа от Виена колко била радостна, че била съпричастна на стихията, колко и било хубаво... Госпожа вие не сте наред! Едва ли щеше да ти е толкова радостно, ако беше тук и ако виждаше как умират хора от лошото време в някои населени места на страната! То бива простотия, ама това надхвърли всички граници! Вие тука повечето сте отнесени, хич ви няма, така да знаете! Направо се погнусявам като ви чета, та чак на поезия го докарват някои! Вие не сте добре бе! Как може такова нещо?! Какви хора сте вие бе?!
Трябваше да се срути моста, та да се усмихнете едно хубаво! Ненавиждам този град и повечето хора в него! Явно развратът и гадостта на всички ви тука ви е дошла в повече и вече не знаете какво вършите!
Пак казвам, по-добре да се срути моста, та да се усмихнете едно хубаво тогава! Тогава предполагам ще ви е много весело! Извратени изчадия!
Айде всичко хубаво и приятно наслаждаване!

господине, тук е госпожата от виена. стихията е красива. снимките са красиви - за мен. За вас - смразяващи и добри от фотографска гледна точка. Навсякъде по света умират хора от лошото време - и когато това се случва в България, е ужасно, особено ако някой не си е свършил работата...а вие сте ядосан на нещо друго и се гнусите от нещо друго, което аз не мога да знам... За извратените изчадия - вероятно също се гневите на някого другиго? не можах да се разпозная сред тях. А защо ли ненавиждате Бургас? Най-добрият град за живеене в България? А аз се усмихвам винаги, когато си мисля за Бургас! Просто сме различни! Приятна вечер ви пожелавам и дано да сте на топло и не в окото на бурята!

syper taman za plaj :D

Господин Иване, моля не идвайте в Бургас, още като видите табелата и бягайте преди да ви намерят батките!Или просто мразим бургазлии - широко разпространено заболяване в последните години, да не сте от Стара Загора?!
Ако фотографите следват вашата логика би трябвало снимането на Антарктида, Арктика и Хималаите да са абсолютно табу. А за морето тази зима - не без причина го наричат Черно. Снимките са жестоки - във всеки смисъл на думата. Фотографе, продължавай в същия дух!

Браво! Невероятни мигове си уловил! Поздравления за куража и въздействащите фотографии.Като бургазлия(и бивш морски) никога не съм виждал подобна стихия.Жалко,че не успях да погледна морето за последно днес...

Днес цял ден наблюдавам тези грамадни вълни от прозореца си, но не посмях да изляза и да ги видя отблизо! Поздрави за смелостта и чудесните снимки! :)

http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=5553

Погледни под снимките какво пише.Предполагам,не си прехвърлил собствеността . :)

Много хубави снимки и страховит фото-разказ !

IZUMITELNO KRASIVO I OPASNO..............BRAVO NA FOTOGRAFA....

УЖАСЯВАЩА КРАСОТА.....КОЛКО СМЕ МАЛКИ ЧОВЕЦИТЕ ПРЕД СИЛАТА НА ПРИРОДАТА.....

Якоооо! Много хубави снимки!

Към Диана:
Разбрах те какво представляваш още като попаднах на първия ти коментар, не съм се излъгал. Много работи ти липсват госпожа, така да знаеш и го казвам не за да те засегна, а да си вземеш поука. Никой нормален човек няма да гледа на тези снимки като на красиви. Красиви са тучни, зелени ливади с цветя в различни цветове на дъгата, синьо, слънчево небе , водопад, синьо планинско езеро и т.н. Ти харесваш това, от което нормалните хора се плашат, харесваш тъмна студена вода как се разбива в моста...това е зловещо госпожа. Имаш много извратен усет за красота, навярно дължащ се на прекалена вътрешна агресия и злоба. Когато няма накъде да излиза тая злоба, почвате да харесвате и да се кефите на неща, от които нормалните хора потръпват.
За тебе е ужасно, когато хора умират тук в България. За мене е ужасно, когато умират хора и тук, и по цял свят... Наистина сме различни госпожа.
Различни хора, различни гледни точки, но все пак правилната гледна точка е една. Така, че когато се гневя имам защо да се гневя и на кого да се гневя. Усмихвай се и се радвай коооолкото си искаш, то си е твоя работа все пак.
Защо си във Виена госпожа? Иди в Бургас да живееш, след като толкова много го обичаш. Мнооого е лесно така отдалеч да се дават подигравателни оценки, нали?

Към Тония:
Няма какво да ме пъдиш, аз сам не искам да стъпвам в Бургас. И тебе като те гледам как пишеш и колко "богат" речник имаш...будиш погнуса наистина, повярвай ми.
Колкото до фотографите - те имат пълното право да си снимат каквото си поискат, тях не ги намесвай, аз нищо лошо не съм казал за тях. Въпросът е хора като теб какво мислят и какви коментари пишат тука.
Антарктида, Арктика, Хималаите нямат нищо общо - те са страхотни, рядко населени места за снимки и величествено красиви, въобще не са в тази категория снимки, каквито са представени тука, така че и твоята гледна точка никаква я няма.
Та какво излиза на практика - вие нямате грам интелект, нямате усет що е то красиво и що е зловещо, нямате усет къде на кое да кажеш красиво и къде не, нямате култура на оценяване...от подобна простотия стоя надалеч и се пазя много усърдно!

Поздравления!Невероятни снимки и голяма смелост!Благодаря Ви!

Естета Иван, не се гневи бе човек ний какво сме виновни че си толкова нещастен.
Какво е виновен Бургас, какво е виновно морето?
Хайде сега усмихни се и кажи, не са ли красиви по своемо и зимата и ноща, и снега, и дърветата без листа, и небето, и облаците и ....:)

Eх че хубаво го каза Митко! Благодаря ти!

Иван е пример за хората наречени "Хейтъри" имаше предаване за тях....(не му се сърдете,като болестно състояние е)
Бургас е един от най-красивите наши градове, който е дал на България и на света много велики хора(Бургазлии)Митко ти каза много добре -
- "не се гневи бе човек ний какво сме виновни че си толкова нещастен.
Какво е виновен Бургас, какво е виновно морето? "

Ползвай Антидепресанти "Маняк" :) !

Браво на фотографа! ;]

Ето ви и доказателството, че морето не е до колене!

ZDRAVEJTE I PREKRASEN DEN NA VSI4KI !!! MOLJA DA ME IZVINITE , 4E PI6A NA LATINICA:)POZDRAVLENIJA KYM FOTOGRAFA ZA SMELOSTTA MU , 4E E ULOVIL TAKIVA KADRI PRI LO6I ATMOSVERNI USLOVIJA!!!!NE SYM ADVOKAT NA IVAN , NO BIH ZHELALA DA IZJASNJA, 4E 4OVEKYT NITO E BOLEN, NITO IMA PSIHI4ESKI PROBLEMI. OT NAPISANOTO OT NEGO IZLIZA , 4E E PO4ITATEL NA POZITIVNATA KRRASOTA- KAKTO KAZVA TOJ: ZELENI LIVADI I T.N. I EVENTUALNO AKO TEZI SNIMKI SA V ARTAKTIDA , 6TE GI PRIZNAE ZA VELIKI.DA?NE KAZVA 4E SNIMKITE OT BURGAS NE SA STRAHOTNI, A 4E E ZHALKO ZA HORICATA , KOITO GI E POSTIGNALA TAZI PRIRODNA STIHIJA. NO HORATA SA RAZLI4NI I TOVA E NORMALNO. TEZI , KOITO KAZVAT: TOVA E KRASOTA NA VYPROSNITE SNIMKI- 4ISTO I PROSTO , TE IZKAZVAT VYZHI6TENIE OT RAZRU6AVA6TATA SILA I IMENNO OT TAZI RAZLI4NA GLEDNA TO4KA SE POLU4AVA NEDORAZUMENIETO .KRASOTA MOZHE DA SE OTKRIE VYV VSI4KO,ZAVISI OT MOMENTNATA VYTRE6NA NAGLASA NA INDIVIDA.6TE VIDI6 KRASOTA V BURJATA I 4ERNITE OBLACI , AKO SI POTISNAI NESPOKOEN ,A TE TI NORMALIZIRAT DU6EVNIJA BALANS.A AKO DU6ATA TI PRELIVA OT 6TASTIE , TO TOGAVA 6TE IMA6 O4I ZA VSI4KO KRASIVO, A PRIRODNITE KATAKLIZMI 6TE SYBUDJAT EDINSTVENO STRAH, UZHAS I SYPRI4ASTNOST KYM PREZHIVJAVA6ITE GIHORA.TOVA E MOETO SKROMNO MNENIE I NE ZADYLZHAVAM VSEKI DA E SYGLASEN S NEGO:)NOVI USPEHI ZA FOTOGRAFA I BOG DA PAZI BYLGARIJA!!!!!

Впечатляващи и страховити кадри от морската стихия! Благодаря Ви, че ги споделихте с нас!

Евгени, а в днешния брой на в. "Преса" снимката ти storm_13411d2.jpg е публикувана на първа страница с признание "(c) БУЛФОТО"... Надявам се не незаконно...

Невероятно красиво и същевременно ужасяващо море.

С ВОДНАТА СТИХИЯ ШЕГА НЕ БИВА.НЕ Е КРАСИВО,А УЖАСЯВЯЩО И СТРАХОВИТО.ТОРУШИ И УНИЩОЖАВА,ГОСПОД ДА НЕ ДАВА.

СТРАХОТЕН ФОТОШОП СУПЕР

Поздравления!
Много добре пресъздадена атмосфера!
Супер - може и още по-добре, затова не се давай, а дерзай!

Леле как ме връща това в България и любимия ми Бургас!!!

...дааа , красиво.. красиво , то това си направо "страшно" красиво , да имаме късмет да не става по още по "красиво" от това ... , че жална ни майка .
Адмирации към умението на фотографа, възхищавам се на стремежа му . Успех!!!

"Нечовешки вълни" - това не звучи добре, вълните не са човешко нещо така или иначе

Снимките HDR ли са, или са с истински цветове?

Страхотни са снимките бе човек! Колко ли време си мръзнал за да ни доставиш такова впечатление за толкова бурното море край Бургас? Пътувал съм с корабите на БМФ по света и ще ви кажа, че това е само едно Черно мора. А си представете какво е в океана, където вълните са огромни. В северен Атлантик ни дра едно вълнение около 9 бала. Клатило ни е и в Индийски океан, но СНИМКИТЕ ТИ, ЕВГЕНИ (не се познаваме) СА СТРАХОТНИ И НАПРАВО ПРОФЕСИОНАЛНИ! Щом и пресата в БГ ги ползва .... НЯМАМ ДУМИ!!!

Благодаря! Невероятно красиви и точно толкова смразяващи... Това си е нашето море.

Голяма стихия. Природата е невероятна в превъплъщенията си. Като знам какво коте е през лятото морето:)

Поздрави за снимките

Работа на ПЕРФЕКТЕН професионалист.

добри са!!!

Чудесна фотография.
Само този който е бил в морето при такова време, се е молил истински на Господ

Нечовешки вълни??? А какви са човешките??? :-)
Снимките са супер!!!! Не съм виждал подобни вълни в Бургас.

...аз съм професионален фотограф от Бургас . Страхотни снимки колега - поздравления за което и шапка ти свалям ...и винаги ще се намери някой , който винаги ще намери кусури и няма да е доволен от нещо ...аз обичам Морето и живота ми е свързан с него ...то винаги е красиво ...дори и когато носи смърт ...а относно Бургас и репликите на Иван ... ами , всеки го вижда различно :

http://bulti.forumn.net/t33-topic

Поздрави !!!

Ujasno!Udivitelno!Smraziava6to smelo!

Само де да беше това през лятото, щеше да е още по хубаво защото щеше да има поне 3-4 уиндсърфиста(сигурен съм в това, защото лично аз съм такъв и знам че се избиваме да намерим такива вълни). Уникални снимки :)

Хващам се за главата като чета какво се случва като "дискусия" тук. Май щеше да е доста по-добре да няма коментари под снимките. Но все пак аз не мога да се въздържа, защото са уникални!

Във варна беше нещо подобно.

Уаууу, удивително! В такива моменти усещаш силата на природата.

Поздравления за невероятният ти кадър!

kakto kazaxa straxotno e moje da oseti6 silata na prirodata

exa moje6 li da povqrva6