mp3-bul

Гледам го тоя чалгаджийски сайт и недоумявам — откраднат ли е от mp3-bg.com или е препродаден.

Първото твърдение ми се струва по-достоверно — кодът, като че ли е свален и компилиран с някаква долнопробна програмка, mp3-ките и клиповете са безплатни, логото прилича като на стария мп3-бг… Второто твърдение също е много вероятно — използват се същите банери, иконки и картинки като от мп3-бг, дори някъде видях и връзка към тях. За форума, доколкото са могли, са взаимствали от моя скин, наред с всичките иконки, дори има тема “Харесва ли Ви новия дизайн на сайта…”, където администраторът иска да знае дали оценяват труда му: Кажете ми за да си отценя големия труд

Доколко са им авторски правата на песните не знам, но правото да използват мой труд без мое разрешение или знание, си е съвсем долнопробно деяние, също като гадната чалга на сайта им.

1. Боби 9.12.2005

Гена, ако са краднали то е много некадърно… Не мисля, че си струва дори да си играеш да сравняваш кода и т.н. Аз лично не виждам толкова прилики колкото теб, вероятно защото ти си познаваш нещата доста по-добре :) .

При всички положения си пусни “6 без 20” на мах и по-леко го давай :) Айде, поздрав с “Монтана кючек”!

2. МИШО 9.12.2005

Ми и аз не виждам прилика просто мисля че пича дето го е правил се е водил по mp3-bg.com но мисля че бая труд е хвьрлил с толкова html. сега го разгледах и наситина дизайна ми хареса!!!

3. Ивайло 9.12.2005

Аха… :/ http://mp3bul.3.forumer.com/index.php?showtopic=99&view=findpost&p=283

Като гледам и колко смайлита се ползват във форума, не знам доколко насериозно приемат цялата тази работа.

4. FPrint 9.12.2005

“Цялото съдържание на тази страница е под закрилата на закона за авторските права на издателите. Всички файлове поместени в MP3 - BUL® са само с промоционален характер. Всеки,който е свалил файлове от този сайт, нека бъде така добър да ги изтрие от своя компютър. Още с влизането в този сайт, автоматически приемате горепосочените правила и се задължавате да ги спазвате ! Благодарим за вашето разбиране и коректно отношение….”

Както и да го гледам… не са се справили добре. Кражба май има, но кофти надписи върху снимка (която е доста омазана, но въпреки това си личи, че е била доста добра в оригинал)… ми напомня, че това е българия, и че тук трябва да изкараш пари от нищо.

Ако наистина са те окрали откъм дизайн, не знам какво можеш да направиш, но съм солидарен с теб. Понеее… че по някакъв начин те оценяват ;)
Но не са първите, които ще те копират, нито са последните. :(

5. HELLION 13.12.2005

Евгени, копни си тоя ред от чалгарите:

<font class=”ws7” color=”#759DC6” face=”Verdana”>
</font>

Мнооо е ценен!!!!:)))
Бая труд е отишъл, верно си е!:)

6. Тодор Христов 29.12.2005

Темата за авторското право е много деликатна - аз и мои колеги сме падали жертва на плагиати, и затова съм достатъчно чувствителен.

Чел съм закона за авторското право и според мен в този случай няма какво да се направи - никъде в закона не е упоменато как се действа по отношение на дизайн на сайт, освен това достатъчни са няколко разлики в един продукт, за да може авторът му съвсем спокойно да заяви, че отговаря на всички закони и не се притеснява от нищо. И ще бъде прав.

По-скоро, гледайте на това като на положителен момент - ако ви копират, значи наистина сте добър. Да се ядосвате няма смисъл.