Блог

390 записа, стр. 1

Синаница

Отдалечена в западните покрайнини на Пирин, хижа Синаница често се оказва извън натоварените туристически маршрути. След седем години, откак бях за последно тук, пиринските пътеки отново се пресякоха край изумрудено синьото езеро, с надвиснали над него бели върхове.

Широка поляна, Каньона на водопадите и Чудните мостове

По идея на Канон и Фотопавилион посетих отново тези прелестни места в Родопите. В компанията на близо петдесет участника във фотопленера беше забавно и много по-различно от това да обикалям сам.

Португалия от север на юг

От Порто исках да тръгна нагоре към северозападното крайбрежие на Испания, да си довърша опознавателната мисия отпреди две години. За късмет, точно тази седмица прогнозата там беше облаци и мъгла, така че вместо нагоре, поех надолу, по Португалското крайбрежие.

Април, бурен и страстен

Пролетта бърза да отстъпи на лятото. Дъждовете нямат търпение да се извалят, бурите да се нагърмят. На територията на родния Бургас, април е повече от перфектен. Тук-там ще попръска дъждец, колкото да измие до кристално-чисто небето и да нахвърли ефирно бели облаци.

Странджа - Богатството на България

По случай Деня на земята, Университетска Ботаническа Градина в Балчик организира изложба с мои фотографии от Странджа - крайбрежието и вътрешността на планината. Откриването е на 22-ри април от 14 часа, в Божествената градина.

Тасос

Тасос е най-близкият до България гръцки остров. След като отвориха новия път през прохода Маказа, разстоянието до него се стопи още повече.

Лазурно море

Боровец

Докато по високите части на Рила грее слънце и почти липсва сняг, Боровец е в капана на ледената мъгла.

Морето през зимата

По традиция всяка зима, щом настъпи най-мразовития ден, се чувствам длъжен да отбележа това събитие някъде край морето.

2013-та в снимки

В края на декември, както се полага, се отчитам с поредния (шести) годишен фото-очерк.

Пещера Утробата

Родопите и по специално Източните са белязани от наследството на Траките. Навсякъде се срещат следи от тяхното присъствие, било то в скални ниши или светилища.

Земята на Орфей в златна есен

Безценна, несравнима, мистична, божествено прекрасна е Земята на Орфей. Без значение от сезона, Родопите са неизчерпаем извор на вдъхновение, за тези които го търсят.

Крепост Устра

В безбройните гънки на Родопите е стаена една от най-запазените крепости по нашите земи. Каменните стени, неподвластни на времето, посрещат и изпращат слънцето от византийско време.

Средна Гора наесен

Поради незнайни причини Средна Гора оставаше извън полезрението ми. След този кратък преход през същинската част на планината, това вече не е така.

Крепост Аневско кале

Крепост устояла през вековете, гордо изправена на нейния непристъпен хребет.

Бабско и Кадемлийско пръскало

Есента в Централен Балкан е магия. Струва си човек да избяга от сивото ежедневие и да нахрани очите си. Поне е безплатно.

Привечер на Маслен Нос

Има няколко места по нашето южно черноморие, които при отлив стават достъпни. Такъв например е Маслен Нос.

Изгубения плаж

Все още има места, които са толкова близо, но съм подминавал умишлено. Говоря за малкия плаж след Сарафово, който се води военен къмпинг.

Слънчевото езеро

Фото-отчет от едно закътано местенце на язовир Широка Поляна.

Пирин през юли

Тридневен преход в Пирин от хижа Вихрен през Демяница и Тевно езеро до Безбог.

Слънчева лавандула

Влахини езера

Преход от хижа Вихрен до Влахини езера, през Влахин превал и Бъндеришка порта.

Май 2013

Май е цветен и динамичен по нашите географски ширини. Именно затова всяка година щедро се възползвам от богатия асортимент, който предлага.

Самотен мак

Килини - Закинтос

След остров Санторини в Бяло море, отскочих до по-близкия Закинтос, в Йонийско море. По стечение на обстоятелствата, между тях се вмъкна малкото крайбрежно градче Килини.